symptomen-dementie.jpg

Alzheimer café Frontotemporale Dementie

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
hrm@riederborgh.nl

Ook in de maand mei is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer gaat Lenie de Jong in gesprek met Andre Koese- de Jonge over Logopedie en Dementie. De video is vanaf 20 mei te bekijken via www.karaatmantelzorg.nl  en Karaat Mantelzorg | Facebook

 

Dementie wordt veroorzaakt door een stoornis in de hersenen. Een veelvoorkomende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Kenmerkend voor dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Daarnaast kunnen er andere stoornissen optreden, zoals gedragsproblemen en veranderingen in karakter. Taal- en/of spraakstoornissen kunnen bij alle vormen van dementie voorkomen. De verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte.

Op een gegeven moment kunnen er ook problemen ontstaan met eten en drinken. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorlichting en begeleiding zijn dan zeer belangrijk. Er zijn echter tal van interventies die de logopedist kan verrichten om de kwaliteit van leven bij volwassenen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat een logopedist voor u kan betekenen? Kijkt u dan de online video van het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze video is vanaf 20 mei te zien op de website van Karaat Mantelzorg en via  Karaat Mantelzorg | Facebook.  Ook de eerdere video’s van het Alzheimer Café kunt u op de website terugzien. De meest zorgorganisaties in Ridderkerk en Alzheimer Nederland publiceren de video’s ook op hun websites.

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180-763717. U kunt vragen naar Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent en projectleider Dementievriendelijk Ridderkerk.

 

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg | Facet Ridderkerk, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming.

 

Door op onderstaande link te klikken kunt u aanwezig zijn bij het online Alzheimer Café. 

https://youtu.be/WigUnfm0TpU.  

 

Meer informatie:

 Karaat Mantelzorg
 communicatie@facetridderkerk.nl 
 0180 – 763 980