Screenshot 2021-01-04 at 08.45.20.png

Alzheimer Café Ridderkerk

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
hrm@riederborgh.nl

Ook in de maand januari is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer een video over Mantelzorg en Dementie met een interview van Lenie de Jong met Mieke Bos en Nelleke Bijl over dementie in de familie. Dementie roept vaak veel emoties op, niet alleen bij naaste(n) maar ook bij de familie.

 

Mieke en Nelleke delen hun verhaal in de video in de hoop dat anderen daar iets aan kunnen hebben. Beide dames zijn vrijwilliger geworden, hadden geen baan in de zorg, maar zijn via de zorg voor een ouder met dementie gaan zien hoe mooi werk in zorg is.

 

Geen live bijeenkomst

De werkgroep van het Alzheimer Café Ridderkerk heeft besloten om het ‘live’ Alzheimer Café in Wijkcentrum West niet door te laten gaan vanwege het oplopende aantal COVID-19 besmettingen en de daarbij behorende strengere maatregelen. Op deze veilige manier is de informatie voor iedereen beschikbaar en niet alleen voor de kleine groep mensen die bij de avond aanwezig zouden kunnen zijn.

 

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.