campagnebeeld-wevergetenjullieniet-1000x700-kwaliteit_1.jpg

Alzheimer Café Ridderkerk benaderingswijze dementie

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
hrm@riederborgh.nl

Ook in de maand maart is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer gaat Lenie de Jong in gesprek met Mireille Hollemans, psycholoog bij Aafje over het onderwerp benaderingswijze voor dementie.

De benaderingswijze van iemand met dementie is anders dan van mensen zonder dementie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Als iemand zich veilig en serieus genomen voelt, verloopt communicatie een stuk gemakkelijker. Klik hier voor de video: https://youtu.be/CCIfe6aEURc of bekijk de video onderaan dit nieuwsbericht. 

 

Deze video is ook te zien op de website van Karaat Mantelzorg. Mantelzorg en dementie - Karaat Mantelzorg (facetridderkerk.nl) en op facebook Karaat Mantelzorg | Facebook.

Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video’s ook op hun websites.  Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, projectleider DementieVriendelijk Ridderkerk Senior Mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 - 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

 

Het Alzheimer Café is deze keer opgenomen in Bezoekerscentrum De IJsvogel, Bezoekerscentrum WaalbosGelegen in het Waalbos, tussen de ijsbaan en naast de Rijsoordse Molen. In het Bezoekerscentrum De IJsvogel is informatie te vinden over de Rijsoordse Molen, het Waalbos en de natuurgebieden in de directe omgeving. Home - Bezoekerscentrum Waalbos