keuken.png

Kijkje in de keuken

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
info@riederborgh.nl

Welkom, neem een kijkje in de keuken van Riederborgh…

 

Zo af en toe wil ik jullie meenemen door de keuken van Riederborgh. Letterlijk de keuken van Riederborgh. De plek waar ambachtelijk gekookt wordt, 7 dagen in de week. De plek waar het vlees een dag van te voren wordt gemarineerd, waar de bouillon een nacht in de ketel aan het trekken is, waar de ‘jus de veau’ door verse botten wordt getrokken en de sudderlappen in vacuümzakken in de steamer ‘sous-vide’ wordt gegaard.

 

Ja, wij koken dus nog vers in tegenstelling tot vele andere instellingen waar alles kant en klaar wordt ingekocht. Dat is op zich al een plus punt voor de kwaliteit, maar als ik zeg dat wij op 118 bewoners , 23 individuele diëten maken is dat van grote waarde dat wij de voedingsdienst in eigen beheer hebben.

 

Op dit moment bereiden wij gemiddeld 400 maaltijden per dag. Dit doen wij voor Riederborgh zelf natuurlijk, voor tafeltje dekje maaltijden voor thuiswonenden in Ridderkerk, Alblasserdam, Barendrecht, Rotterdam, Zwijndrecht en Dordrecht en voor de Gasterij van Facet Ridderkerk.
Onze bewoners en de wijkbewoners in de Gasterij krijgen elke dag een verse maaltijd, wat dezelfde dag is bereidt. De tafeltje dekje gebruikers krijgen dit een aantal daagjes later. Wij gooien weinig tot niks weg van onze productie. Alles wat binnen de norm van HACCP-richtlijnen zit wordt verkocht aan personeel, vrijwilligers of bezoekers in de Blauwkaai voor een gereduceerde prijs.

 

Maar niet alleen de warme maaltijd valt onder de voedingsdienst. Wat dacht je van onze broodwagenservice bij de bewoners op de somatische afdeling. Of de boodschappen die worden gesorteerd en gecontroleerd voor de PG-afdelingen.  Ook dit is een grote meerwaarde voor de bewoners. De vele complimenten van familieleden over de service van deze afdeling is overweldigend!

 

Vergeet de onzichtbare krachten niet van onze afdeling, want zonder hen is de keuken niet wat het moet zijn. De portioneermedewerkers doordeweeks maar ook de weekendhulpen en de medewerkers van de spoelkeuken zijn niet te missen in ons proces. Maar het begint allemaal bij de voedingsadministratie, een grote verantwoordelijkheid om alle lijntjes goed uit te zetten. En dan de maaltijdbezorgers voor thuis. De vele vrijwilligers en onze vaste kracht die deze maaltijden bezorgen en een signaleringsfunctie bekleden. Het komt vaak voor dat ze toch iets moeten melden of moeten alarmeren, wat een grote meerwaarde voor zowel Riederborgh maaltijdservice als voor de (wijk)bewoners.

 

En wij doen natuurlijk niet alles alleen. Verschillende afdelingen ondersteunen de voedingsdienst, denkend aan de hoteldienst, receptie, (thuis)zorg, diëtisten, logopedisten en vele andere. Ook zonder de hulp van deze afdelingen kunnen wij niet functioneren.

 

Ook wij laten steken vallen en wij moeten erkennen dat wij niet alles goed kunnen doen, maar één ding staat voorop:

 

‘’Wij doen dit in het belang van de (wijk)bewoners om hen een lekkere, gezonde en veilige maaltijd te verstrekken

die toegevoegde waarde heeft voor hun gezondheid en welzijn’’.

 

Met vriendelijke groet,

 

 ‘Ons keukenteam’

 

Klik hier om (letterlijk!) een kijkje te nemen in onze keuken