Alzheimer-Ridderkerk.jpg

Online Alzheimer Café

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
hrm@riederborgh.nl

Online Alzheimer Café Ridderkerk over verschillende vormen van dementie
 

Ook in de maand februari is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer gaat Lenie de Jong in gesprek met Meindert Boonzaaijer, specialist ouderengeneeskunde, over verschillende vormen van dementie. De video is vanaf 16 februari onderaan dit bericht te bekijken of via www.karaatmantelzorg.nl.


Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De ziekte van alzheimer is de bekendste vorm, maar er zijn meer vormen die vaak voorkomen, zoals vasculaire dementiefrontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Net als vorige maanden bieden we u een video aan van een gesprek dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze video is vanaf 16 februari te zien op de website van Karaat Mantelzorg en via Facebook.com/KaraatMantelzorg. Ook de eerdere video’s van het Alzheimer Café kunt u op de website terugzien. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video’s ook op hun websites. 
 

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180-763717. U kunt vragen naar Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent en projectleider Dementievriendelijk Ridderkerk.

 

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

 

Meer informatie:

Karaat Mantelzorg
communicatie@facetridderkerk.nl 
0180 – 763 980 

​​​​​