Riederborgh (4).png

Organisatie: een persoonlijke benadering

Hoe kunt u ons bereiken?

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
info@riederborgh.nl

Wanneer (zelfstandig) thuis wonen echt niet langer gaat, komt u in aanmerking voor thuiszorg of wonen in een zorgorganisatie als Riederborgh. Wij zijn een protestants-christelijke organisatie en staan open voor alle cliënten die onze hulp nodig hebben. Een persoonlijke benadering van cliënten staat bij ons centraal. De onderlinge omgang is vriendelijk, informeel, maar ook zeker professioneel. Want zorg ontvangen in een goede sfeer is natuurlijk prettig, maar dan wel graag van mensen die hun vak verstaan.

 

Net dat kleine beetje extra

 

Riederborgh wil een steun in de rug zijn. Zo vinden wij het belangrijk dat mensen tot hun recht komen, in iedere fase van hun leven. Maar ook dat mensen elkaar ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. Daar waar dat niet meer gaat, biedt Riederborgh professionele ondersteuning.

 

Een persoonlijke benadering

 

Voor ons is ieder mens uniek en telt dan ook als individu. Wij willen graag dat cliënten een zinvolle dagbesteding ervaren. Om zo de zelfredzaamheid te behouden en zo lang mogelijk van betekenis te kunnen zijn dankzij de beschikbare gezondheid. Dit stimuleren wij door een divers aanbod van diverse welzijns- en sociale activiteiten aan te bieden.

 

Iedere cliënt heeft bij Riederborgh een eigen contactpersoon, de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV). Zo willen wij de persoonlijke benadering waarborgen. Samen maakt u afspraken over de wijze waarop we de zorg invullen en leggen dit vast in uw zorgleefplan.

 

Medewerkers van Riederborgh

 

Riederborgh geeft haar medewerkers de ruimte om hun eigen talenten te ontplooien. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het beste in mensen naar boven haalt. Of het nu gaat om een kok die zich uitleeft in de keuken, een begeleider die een kei is in het leiden van muzikale activiteiten of een zorgmedewerker die goed weet om te gaan met ouderen met beginnende vormen van dementie. Voor de cliënt is het natuurlijk alleen prettig als er enthousiaste medewerkers over de vloer komen.

 

Vrijwilligers

 

Riederborgh doet tevens graag een beroep op vrijwilligers en mantelzorgers, zodat wij samen onze cliënten de best mogelijke zorg kunnen bieden. Daarom besteden wij veel tijd aan onze vrijwilligers. Door hen op te leiden bijvoorbeeld. En als het aan ons ligt, komt u in de toekomst op nog meer plekken binnen onze organisatie vrijwilligers tegen. Bij Riederborgh zijn wij namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers. Dus heeft u een talent dat u (nog) niet terugvindt tussen onze vrijwilligersvacatures? Neem dan gerust contact met ons op via 0180 45 25 00 of stuur een mailtje naar vrijwilligerswerk@riederborgh.nl.

 

Wilt u meer weten over wat Riederborgh voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0180 45 25 00 of wijkverpleging@riederborgh.nl.