dementie en ouderen.jpg

Thuiswonen werd steeds lastiger voor mijn moeder

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
info@riederborgh.nl

Jullie moeder is opgenomen in Riederborgh. Hoe is dat gekomen?

 

In de eerste week van januari 2017 was het zo ver; onze moeder zou worden opgenomen in de Riederborgh. Al langere tijd merkten wij dat het voor onze moeder steeds lastiger werd om thuis te wonen. Zeven jaar geleden werd de ziekte van Parkinson geconstateerd bij onze moeder. De hieruit voortvloeiende dementie en de al eerder ingetreden artrose maakte het steeds moeilijker om thuis te zijn, zowel voor onze moeder als onze vader. De dagopvang heeft wat soelaas kunnen bieden, maar uiteindelijk werd de zorg onze vader te veel. Een opname werd hierdoor noodzakelijk.

 

Hoe zijn jullie bij Riederborgh terecht gekomen?

 

We hebben al eerder gekeken naar de mogelijkheden van een opname. Mijn beide zussen hadden Riederborgh al eens voorbij zien komen. Uit de informatie op de website van Riederborgh bleek dat zij precies de juiste oplossingen te bieden hadden.

 

Hoe hebben jullie verteld over de opname?

 

De avond voor de opname heb ik met hier, ook namens mijn broers en zussen, met mijn ouders over gesproken. Dit kwam wel even binnen bij mijn moeder. Het was voor haar heel moeilijk om dit te begrijpen. Goddank kwam er een lied - zij hield van zingen - en we werden gedragen door de nacht.

 

Hoe verliep de uiteindelijke opname?

 

De dag van de opname ben ik met mijn zus en moeder naar Riederborgh gegaan. Ondanks het oplopen van een buikvirus kon ze toch opgenomen worden. Op de palliatieve afdeling was een ruimte in gereedheid gebracht, waar zij tijdelijk kon verblijven.

 

De opname verliep niet alleen professioneel, maar was vooral erg hartelijk. De mensen die op dat moment aan het werk waren en zeker ook van teamleider Carla Flach zorgden voor een warm welkom.

 

Hoe beviel de opname voor jullie en je moeder?

 

Na ruim een week vond ze de hartelijke opvang op de afdeling waar zij het laatste deel van haar leven verzorgd is: de Vlasserij. De huiskamer voelde als thuis, met niet alleen goede medische zorg, maar ook nabijheid en een leuk programma tot en met ‘s avonds aan toe. Met bijvoorbeeld een gebed aan tafel en een spelletje Pim Pam Pet.

 

“Werp al uw bekommernis op de HEER, want de HEER zorgt voor u.”, staat geschreven bij de ingang. Dit wordt waargemaakt door de waardigheid waarmee de bewoners en hun familie tegemoet getreden worden, maar ook zeker door de betrokkenheid en de echte zorg. Goddank voor jullie als professionele werkers en vrijwilligers van Riederborgh, die in Zijn naam dit mede waar maken.