persoonlijke-zorg-bg.png

Wonen: betrouwbaar, veilig en de beste zorg

Hoe kunt u ons bereiken?

 

                                             

 

Riederborgh
Boksdoornstraat 2
2982 BC Ridderkerk

(0180) 45 25 00
(0180) 45 26 00
info@riederborgh.nl

Wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is wonen in of naast Riederborgh een uitstekende oplossing. Prachtig zelfstandig en modern wonen met alle voorzieningen en zorg bij de hand: dat is wonen in of naast Riederborgh. 

Tevreden bewoners

 

Wij kunnen dan ook bevestigend antwoorden op de vraag of u zich thuis zult voelen in Riederborgh. Niet voor niets waarderen onze bewoners onze dienstverlening en de sfeer met hoge cijfers. Bij Riederborgh hechten wij sterk aan een persoonlijke en vriendelijke benadering. In onze visie moeten mensen zichzelf kunnen zijn en meetellen. 

 

Het Riederborgh-terrein

 

Op het Riederborgh-terrein staan diverse flats met levensloopbestendige appartementen. U vindt zowel koop- als huurappartementen, geregeld door Wooncompas. In het hart van ons terrein staat ons eigen hoofdgebouw met op de vierde en vijfde verdieping een prachtig dakterras. Hier genieten onze bewoners van het uitzicht op mooie dagen. 

 

Alle gebouwen zijn met elkaar verbonden via een overdekte corridor. Zo kunt u - weer of geen weer, lopend of met een rolstoel - moeiteloos het gehele complex doorkruisen. De moderne gebouwen zijn gebouwd tussen 2009 en 2011 en zijn volledig voorbereid op zelfzorg en zorg op afstand. Alle appartementen zijn voorzien van breedbandinternet via de kabel of WiFi. 


Indicatie

 

Om in ons hoofdgebouw te kunnen wonen, is een indicatiebesluit nodig van een onafhankelijk instituut, het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Om een indicatie te krijgen, kunt u een afspraak maken met het CIZ door te bellen naar (088) 789 10.

Een medewerker van het CIZ komt bij u thuis, luistert naar uw verhaal en bekijkt uw situatie. Ze bespreekt met u de verschillende mogelijkheden en of u daadwerkelijk in aanmerking komt om in Riederborgh te kunnen wonen. Als daadwerkelijk sprake is dat u met behulp van thuiszorg niet meer zelfstandig kunt wonen, geeft het CIZ toestemming om te gaan regelen dat u naar bijvoorbeeld Riederborgh kunt verhuizen. Deze ‘toestemming' wordt schriftelijk vastgelegd in een ‘indicatiebesluit'. Als u voor Riederborgh kiest, dan zorgt het CIZ ervoor dat Riederborgh contact met u opneemt. U hoeft dus niet zelf een afspraak te maken.

Voor de huur- en koopappartementen heeft u geen indicatiebesluit nodig, hiervoor kunt u contact opnemen met Wooncompas.

 

Kosten 

 

De meeste kosten binnen Riederborgh worden vergoed door de Wet Langdurige Zorg. Wel wordt er een verplichte eigen bijdrage

gevraagd. Deze bijdrage wordt bepaald door het Centaal Administratiekantoor (CAK). 
Riederborgh biedt nog andere (niet-verplichte) diensten aan. Klik hier voor de tarievenlijst van deze diensten. 
De tarieven zijn vastgesteld in overleg met de Cliëntenraad. 

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van wonen in of rondom Riederborgh? Neem dan contact met ons op via 0180 45 25 00 of zorgbemiddeling@riederborgh.nl ​​​​​​.​